Carrosserie Thuy

Carrosserie in Thuy

Wat is carrosserie eigenlijk?

De carrosserie is het koetswerk van een motorvoertuig, ruwweg de bovenbouw, dat wil zeggen de constructie zonder onderdelen als de motor, de wielen, de aandrijflijn, en het interieur.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Schade aan uw auto oplopen is nooit leuk. Het komt altijd op het verkeerde moment en het is gewoon erg zonde als u gesteld ben op de waarde van uw auto. Dat realiseren wij ons heel goed en daarom zorgen wij ervoor dat uw auto weer piekfijn in orde wordt gemaakt en beperken we het ongemak tot het minimum.

Schade aan het koetswerk en de gelakte onderdelen ten gevolge van een ongeval worden door  Carrosserie Thuy hersteld. Wij doen dit professioneel en volgen daarbij de instructies van de fabrikant. Wij gebruiken hiervoor originele merkonderdelen. Dit is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid maar ook voor het goede functioneren van de wagen en om zijn waarde te behouden. Uw wagen wordt binnen de kortst mogelijke termijn hersteld zonder aan kwaliteit in te boeten.

U kan bij ons terecht voor carrosserieherstellingen van alle merken auto’s: kleine en grote beschadigingen, het volledig herspuiten en het vervangen van ruiten. Onze ervaren technici maken gebruik van de modernste apparatuur en de nieuwste technieken. Wij zijn in staat om alle voorkomende schadegevallen volgens uw wensen te repareren.

Zelfdragende carrosserie

De carrosserie vormt, zoals eerder beschreven, het geraamte van het motorvoertuig. Daarom worden ook eisen aan de carrosserie gesteld op het gebied van stevigheid. Een zelfdragende carrosserie is ook mogelijk. Hierbij heeft het voertuig geen chassis maar zijn alle onderdelen aan de carrosserie bevestigd. De zelfdragende carrosserie is nog steviger uitgevoerd dan voertuigen waarbij de carrosserie op een chassis wordt gemonteerd. Deze constructiemethode wordt tegenwoordig het meeste gebruikt bij het vervaardigen van personenauto’s. Ook bij de constructie van sportwagens wordt vaak gekozen voor een zelfdragende carrosserie. Deze constructie is steviger en daardoor veiliger dan de constructiemethode waarbij een carrosserie wordt bevestig op een chassis.

Handige checklist bij kleine of grote autoschade

 1. Schademelding bij uw verzekeraar
  • Bel uw verzekeringsmaatschappij of -makelaar op. Breng hem op de hoogte van de schade en vermeld dat u deze laat herstellen bij Thuy Deurne.
  • Is uw autoschade het gevolg van een ongeval? Bezorg ons gerust uw aanrijdingsformulier.
 2. Neem contact op met de Thuy Deurne
  • Bel, mail Thuy Deurne of maak via onze website www.thuy.beonline een afspraak.
 3. Laat de schade aan uw auto analyseren
  • Een volledig fotodossier wordt opgemaakt. Werkzaamheden en te vervangen onderdelen krijgt U overzichtelijk en gedetailleerd per mail.
 1. Leg een afspraak vast voor herstelling
  • Na de expertise wordt er een afspraak ingepland. De onderdelen die vervangen moeten worden, worden besteld.
  • We plannen voor u een vervangwagen.
 2. Autoschade hersteld
  • Uw wagen krijgt een volledige poetsbeurt.
  • Wij nemen meteen met U contact op voor de aflevering.
  • De factuur regelen wij (indien mogelijk) rechtstreeks met uw verzekeringsmaatschappij.